hoogstramontage.nl | Steigerwerk
16339
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16339,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Steigerwerk

Over dit project

Om te voorkomen dat er uiteindelijk niet meer dan een deprimerende puinhoop overblijft van de Ruine van Brederode, zijn sinds kort metselaars van het Leidse aannemersbedrijf Burgy doende het stoffelijke overschot van het kasteel van Willem I van Brederode op te kalefateren. Het zeeklimaat met de daarmee gepaard gaande nattigheid heeft zich langzaam maar zeker ingevreten in het voegwerk dat het gesteente bijeen moet houden. De consolidatiewerkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Rijksgebouwendienst en duren in principe tot en met 2013.
Een periodieke inspectie bracht aan het licht dat sommige muren van het eigendom van Rijksgebouwendienst Vastgoed in tamelijk haveloze staat verkeerden. Verreweg het urgentste aandachtspunt betrof de stenen omheining van de binnentuin, die even na 1860 is gemetseld.

Locatie

Brederode

Datum

20 November

Categorie
Bijzondere toepassingen